ЧСИ продава кино Синемакс в Благоевград

28 Април 2015 | 21:57
0 коментара
Общество
ЧСИ продава кино Синемакс в Благоевград

Единственото кино в Благоевград "Синемакс", е обект на публична продан. Съдия изпълнител обяви за продажба сградата с киното с първоначална цена 920 902 лева, от която да тръгне търга.

Вчера съдебен изпълнител Шукри Дервиш обяви за публична продан имота заради задлъжнялост на фирмата, собственик на сградата - „Симол“ ЕАД, към банки.

3-етажното ниско тяло към 7-етажната административна сграда, в която се помещават Областната администрация, Здравната каса и др., е в идеалния център на Благоевград и е с разгъната застроена площ от 4470 кв.м. Разделено е на 7 самостоятелни обекта - кинозалата и отделни обслужващи помещения, но наддаването ще е комплексно за целия обект.

В Районен съд - Благоевград за имота през 2011 г. е направен залог върху търговско предприятие със залогополучател Българо-американска кредитна банка, а миналия месец върху него са наложени и 7 възбрани. Задатъкът от 10%, който кандидатите трябва да внесат по сметката на съдебния изпълнител, ако желаят да наддават за имота в топцентъра на Благоевград, формира една вноска от над 92 000 лв., която със сигурност ще остави на самия търг за обекта само сериозните мераклии да сложат ръка на сградата. Самото наддаване е определено за 29 май 2015 г. в Районен съд - Благоевград.

Според Търговския регистър капиталът на „Симол“ ЕАД е 9 670 000 лв. Негов собственик е „Клавис Инвестмънс“. От 2008 г. Андрей Людмилов Брешков и Никола Симеонов Янков управляват фирмата чрез 3-членен съвет на директорите. Братята Ангел и Владимир Ризови са само наематели на сградата, в която се помещава единственото кино в Благоевград, където киноманите имат възможност да гледат хитови филми непосредствено след световните им премиери.

Добавете Вашия коментар

TOP