Чиновник от община Кочериново получи присъда по обвинение за фалшифициране на официален документ.

19 Октомври 2017 | 18:24
0 коментара
Криминално

Старши специалистът от община Кочериново М.А.И. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.

Пред магистратите подсъдимият призна, че на 22 август 2014 г. в качеството си на длъжностно лице – инвеститорски контрол в община Кочериново, при приемане на изпълнението на договор за асфалтиране на част от уличната мрежа на Кочериново, в кръга на службата си е съставил официален документ - Акт Образец 19 за установяване завършването и заплащането на натурални видове строителни и монтажни работи, в който е удостоверил неверни обстоятелства с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства.

Наложеното от съда наказание е пробация, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година. Присъдата включва и една година поправителен труд, включващ удръжки върху възнаграждението му от 10 на сто в полза на държавата.

Освен това чиновникът трябва да заплати разноски по делото в размер на 7172,54 лв. за изготвяне на пътно -техническа и графическа експертизи.

Решението на съда не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Добавете Вашия коментар

TOP