Чичо Кольо от Банско плаче, не от болка, от желание отново да проходи!

04 Май 2022 | 10:18
0 коментара
Общество
Чичо Кольо от Банско плаче, не от болка, от желание отново да проходи!

57 -годишният Николай Стойков от Банско има нужда от материална помощ за операция във ВМА. Мъжът е неподвижен и има нужда от смяна на тазобедрените стави.

Ето какво споделиха негови близки в социалната мрежа:

„Чичо Кольо е добър и скромен човек, и някога е кръстосвал пиринските пътеки безгрижно. Чичо Кольо дълги години е бил готвач в хижите над Банско, но през годините на тежък труд в планината днес е почти неподвижен. Единственото му движение е в стаята от масата до леглото и обратно. От 3 години не е излизал извън пределите на имота си. Чичо Кольо живее сам, неговата майка е починала преди 7 месеца, а днес за него се грижат единствено неговите съседи и приятели.

Не взима и пенсия защото няма навършените години за такава. Кольо е добродушен и мил човек, гледа любимата си планина само от прозореца.

Мечтае да се разхожда из квартала и да отиде на футболен мач на любимият му отбор Банско. Чичо Кольо се нуждае от смяна на тазобедрени стави, като от дясната страна болката е силна и непоносима.

За начало ще са нужни средства за изледвания във Военномедицинска болница в София, където мислим да му се направи операцията на тазобедрените стави. Днес разговаряхме със специалист от Военномедицинска болница, който ни обясни, че първоначално е необходим преглед за да му се постави точната диагноза. След прегледите приблизителната сума която ще е необходима за операцията, раздвижване и рехабилитация ще бъде около 8 хиляди лева. Прегледа трябва да бъде направен спешно до края на месец май….

Чичо Кольо днес си поплака, но не от болка, а от желание отново да проходи“.

Добавете Вашия коментар

TOP