Четвърти мач без загуба за Пирин

03 Октомври 2023 | 09:16
0 коментара
Спорт
Благоевград
Четвърти мач без загуба за Пирин

Пирин (Благоевград) и Славия завършиха 1:1 в среща от 12-ия кръг на efbet Лига, като за орлетата това е четвърти пореден мач без поражение. Славия пък няма победа от 1-ия кръг насам, когато надделя над Етър. Именно белите и Етър са на последните две места в класирането, като столичани имат 5 точки.

Пирин, който изигра много слабо първо полувреме днес, стигна до 11-ата си точка след гол на Андрей Йорданов в 81-ата минута. "Орлетата" се изкачиха от 12-о на 11-о място в таблицата. До днес те имаха три поредни победи и сега записват и второто си равенство за кампанията.

Въпреки трите поредни победи, които бяха натрупали, домакините бяха изненадващо притеснени. В 8-ата минута Мартин Бачев много слабо върна топката към своя вратар Ковальов, но до проблеми не се стигна заради бързата реакция на украинеца. Това поведение обаче остана и в 13-ата минута тръгналият от дясно към центъра Сибири Кейта не беше срещнат от никого, той стигна до дъгата на наказателното поле и оттам стреля, неспасяемо за вратаря.

До края на първото полувреме преобладаваше битката по целия терен, който не беше в добро състояние. Домакините имаха няколко далечни и неточни удара, отправени чрез Тютюков и Бенгюзов. За Славия имаше още един анемичен изстрел, който завърши добра атака – на Ерол Дост.

Началото на второто полувреме беше за Пирин, но в двете им опасни атаки не се намери кой да нанесе завършващ удар. Картината не се промени, Пирин атакуваше, но в повечето случаи без кой знае какви опасности. 9 минути преди края от втори опит Андрей Йорданов се разписа. Най-напред той стреля след атака от дясно, а топката беше избита в ъглов удар. При изпълнението му Йорданов скочи най-високо от всички и с глава обърна пръстите на вратаря Светослав Вуцов, който при всяко положение беше изненадан и от тупването на тревата пред него.

След изравнителното попадение играчите на Славия опитаха да пренесат играта пред вратата на Ковальов, но повече голове не паднаха. Старши треньорът на белите снажния нападател Владимир Николов, но необяснимо чак в добавеното време и то за сметка на капитана и лидер на отбора Галин Иванов./БТА

Добавете Вашия коментар

TOP