Четирима работници от ОП „Озеленяване“ в Благоевград уволнени заради незаконен дърводобив

16 Септември 2022 | 14:13
0 коментара
Общество
Четирима работници от ОП  Озеленяване  в Благоевград уволнени заради незаконен дърводобив

Кметът Илко Стоянов освободи четирима служители от ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград, заради извършване на незаконен дърводобив.

Работниците, които са били ангажирани с почистване на река Благоевградска Бистрица от саморасла растителност, са заловени в момент на опаковане на дървесина, отсечена от общинска площ, различна от възложения им за работа обект.

Установено е, че освободените служители са приготвили чували с дървения материал, които да бъдат извозени към домовете им.

При констатиране на нарушението ръководството на ОП „Озеленяване“ е сезирало органите на реда, пред които извършителите са направили самопризнания.

„Въпреки отличните резултати от дейността на общинското предприятие, в това число и самото почистване на реката, за което им благодаря, съм категоричен, че правила има и те са за всички. Няма да допусна подобни действия“, коментира кметът Стоянов.

Припомняме, че в момента тече вторият етап от почистване на р. Благоевградска Бистрица, с цел превенция на наводнения при обилни валежи.

Отстранява се растителност по протежение на 6 км. от водното корито, процес, който не е извършван от години на територията на общината.

Събраната дървесина се складира на база на Община Благоевград, а материалът ще послужи за отопляване на детски заведения в села, които използват печки на дърва, ще бъдат подпомогнати и уязвими групи хора.

Добавете Вашия коментар

TOP