Четирима лекари са задържани заради фалшиви сертификати

30 Ноември 2021 | 12:32
0 коментара
Криминално
Четирима лекари са задържани заради фалшиви сертификати

Петима души са задържани в акция на икономическа полиция срещу издаването на фалшиви сертификати за ваксинация срещу ковид. Това научи "Сега" от източници в МВР. Акцията на министерството е била в асеновградската болница, както и в частен медицински център в Раковски. Четирима от задържаните са лекари, а петият е посредник.

През октомври четирима бяха задържани след акция срещу издаването на фалшиви сертификати във Велико Търново. Търси се съпричастност и от болница в Кюстендил, където също се извършва разследване, обявиха от прокуратурата във Велико Търново тогава. На следващия ден четиримата, сред които и един лекар, бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение.

Преди две седмици беше създадена работна група под ръководството на главния секретар на МВР, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати. В групата влязоха представители на Министерството на здравеопазването, МВР и ДАНС.

Добавете Вашия коментар

TOP