Четирима кандидати за директор на РЗИ в Благоевград

09 Март 2024 | 13:50
0 коментара
Криминално
България
Четирима кандидати за директор на РЗИ в Благоевград
Четирима кандидати подадоха документи за участие в конкурса за директор на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Както вече съобщихме първите двама, които ще влязат в надпреварата са сегашният директор на инспекцията Петър Иванов и предшественикът му, общинският съветник от ПП ГЕРБ, д-р Калоян Калоянов.

Документи е подал и д-р Михаил Кметски, дългогодишен шеф на РЗИ Кюстендил. Хирургът от Гоце Делчев Иван Канелов е 4 -тият кандидат за поста. Припомняме, че със заповед на здравния министър Хр. Хинков пред февруари бе обявен конкурс за директори на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Благоевград, РЗИ - Варна, РЗИ - Пазарджик, РЗИ - Силистра и РЗИ - Стара Загора. Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема: За „директор“ на РЗИ - Благоевград: „Визия за управление и развитие на Регионална здравна инспекция - Благоевград“ и провеждане на интервю, съобщиха от здравното министерство.

Според запознати, кадровиците от политическите партии отдавна се заглеждат в директорското място в РЗИ. В Благоевград очакваме сблъсък между ГЕРБ, чийто кандидат е д-р Калоянов и ПП "Продължаваме промяната", които не го одобряват, а кой е техният човек сред кандидатите не е ясно. 

Добавете Вашия коментар

TOP