Четирима българи в класация на „Форбс“

22 Януари 2016 | 14:31
0 коментара
Общество
Четирима българи в класация на  Форбс

В престижната номинация на „Форбс“ попадат четирима българи, съобщи Дарик.

Екатерина Карабашева и Христо Тенчев са номинирани в категорията „Социално предприемачество“, а Ева Паунова и Андрей Новаков – в категория „Политика“.

В надпреварата участват 300 имена, сред които са отличени най-добрите. Класацията показва различни лица от цяла Европа, които са допринесли за развитието на бизнеса, информационните технологии и културата.

Ето и отличените българи:

Източник: Facebook

Екатерина Карабашева

Създател е на мобилно приложение, което помага на хора с хранителни проблеми. В него се съдържат публикации за успешни лечебни методи, както и мотивиращи материали и дневници.

Според различни статии, самата Екатерина е страдала от анорексия, което я е подтикнало да реши да помогне и на други като нея.

Източник: Facebook

Христо Тенчев

Тенчев е изпълнителен директор на българска компания за разработка на онлайн игри, съобщава Дарик, а в момента е съосновател на първия Софтуерен университет в България.

Източник: Facebook

Ева Паунова

Специализира в „Харвард“. В момента е евродепутат, а интересите й са в областта на международните отношения, разказва самата тя в официалната си страница.

Източник: Facebook

Андрей Новаков

Той е най-младият член на Европарламента. Член е на Комисията по регионално развитие. Има интереси в областта на стратегическите инвестиции, както и по въпроси, свързани с младежката заетост.

Източник: Dariknews.bg,Forbes.com     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP