Четири поколения на концерт в памет на композитора Димитър Янев

29 Април 2017 | 21:22
0 коментара
Общество

Представители на четири поколения присъстваха на концерта „Защото съм оставил нещо след себе си…“ на учениците от клубовете по проект „Твоят час“ от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли.

Децата представиха музикалния спектакъл в памет на композитора, певеца и музиканта Димитър Янев. Творецът си отиде от този свят на 10 юли 2013 г., той бе почетен гражданин на Благоевград и Симитли. Автор е на емблематични песни като „Имала майка”, „Мъжко чедо”, Пиринска младост”, „Песен за Благоевград”, химна на футболния отбор на „Пирин” от областния център на Пиринско.

Пред многобройна публика в залата на читалище „Св. Климент Охридски“ четири поколения ученици на училището припомниха чрез стих и песен  образа на човека, израснал в люлката на Малешевска планина, Рила и Пирин, докоснал се до мъдростта на вековете, който продължава да вълнува и да кара да се гордее обществеността на Симитли с неговите песни и стихове.

Презентация за пътя и живота на почетния гражданин на Симитли представиха учениците. Букет с песни бяха представени пред десетките дошли на възпоменателното събитие. С бурни аплодисменти и сълзи в очите, публиката се радваше на творчеството на човека, създал химна на Симитли. Някои го наричаха Градевския Моцарт, тъй като е роден в симитлийското село Градево.

Ръководителите на учениците Вяра Боянска и Ели Боянска бяха подготвили своите възпитаници с добра хореография и песни, емблематични за Пиринския край. В залата присъства и кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, хора от екипа му, общественици, граждани, любители на творчеството на Янев.

Градоначалникът поздрави ръководството на училището, децата и техните учителки, които непрестанно се грижат за популяризирането на Симитли и успелите хора от региона. Той им пожела още дълги години да развиват възможностите на децата от общината и да не спират да дерзаят.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP