Четири министерства предлагат мерки срещу агресията и насилието

10 Август 2023 | 08:37
2 коментара
Политика
България
Четири министерства предлагат мерки срещу агресията и насилието

Министерствата на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката ще предложат на премиера акад. Николай Денков мерки срещу агресията, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Повод за работната среща е възложената от министър-председателя задача на ресорните министри в рамките на една седмица да идентифицират неработещите механизми за справяне с насилието в управляваните от тях сфери и да посочат възможности за тяхното подобряване.

В 16:30 часа в четвъртък, в сградата на Министерския съвет, министерствата ще представят пред медиите предложените от тях мерки за намаляване на агресията и насилието. В пресконференцията ще вземе участие и премиерът Николай Денков. 

На правителственото заседание на 2 август министър-председателят възложи на четирима министри да предложат мерки срещу агресията. Като причина Денков посочи случаят на агресия срещу млада жена в Стара Загора и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система.

„Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание тогава. 

Източник: БТА/Иван Лазаров

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
10 Август 2023 | 16:50
Участъка в Якоруда скриха преписките на Николай Голомехов и Салих Мустафа. Те са чадър на наркоманите и на Ахмед Ахмед. Кой ще ги накаже ? Те са недосегаеми. Има ли закони за тях. Строги мерки. Дисциплинарни наказания. Полицаите се превърнаха в най големите чадъри на наркодилърите, защото получават процентче...
Мердие Осман публикува:
10 Август 2023 | 11:07
Хора от община Якоруда, разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане ПОДМЯНА.

Добавете Вашия коментар

TOP