Често боледуващото дете-как да го защитим чрез хомеопатия

18 Ноември 2023 | 14:59
1 коментара
Любопитно
България
Често боледуващото дете-как да го защитим чрез хомеопатия

"Любимият" за всички родители сезон, в който постоянно са пред лекарския кабинет с болно дете, настъпи. За всички, имащи деца на възраст от 2 до 6 години, вирусните инфекции, зачервеното гърло, кашлицата и хремата са често явление, с което водят ежедневни битки.

Повечето педиатри изписват при лечението антибиотици, които изтощават детския организъм. В опит да запазят здравето на малчуганите, на първо място родителите търсят профилактика - средства, които да подсилят имунитета, за да посещава по-дълго време детско заведение, без да се разболява, детето им. Тук на помощ идва хомеопатията, която става все по-предпочитана в съвременния свят. 

Доктор Зорка Угринова е хомеопат с над 25-годишен опит и споделя, че доверието към този метод расте с всяка изминала година. "Не трябва обаче родителите да се самолекуват. Да, в аптечната мрежа има безброй лекарства, не само хомеопатични - различни билкови, имуностимулатори, които се рекламират широко, но това не означава, че родителят трябва да се ориентира сам в морето от предлагани продукти.

Моят съвет е задължително да се консултират с лекар хомеопат", призовава д-р Угринова, като допълва, че той е този, който ще препоръча, според индивидуалните особености на детето, най-подходящите хомеопатични средства. 

В лекарската практика съществува терминът "често боледуващо дете", като някои специалисти дори използват и термина "феноменът често боледуващо дете".Д-р Угринова коментира колко често е нормално да боледува всъщност едно дете и кога спада към описанието на този термин. 

"Прието е, че е нормално едно дете да боледува само 5 до 7 пъти годишно. Истината е обаче, и в моята практика ежедневно се срещам с дечица, за които тази заболеваемост е много по-честа. Какво казва майката на едно такова дете? - Тръгваме в понеделник на детска градина, здрав е.

В сряда вече е със запушен нос и започва хрема. В четвъртък кашля. - Спират го съответно от детската градина, лекуват се до следващия петък и когато след 10-тина дни отново тръгва на градина, само след нови 3-4 дни, е с болка в ухото и/или стомашно-чревен проблем.

Ето това са често боледуващите деца, при които периодите на добро здраве, в които детето е абсолютно здраво - няма никаква остатъчна хрема, никаква остатъчна кашлица, могат да бъдат преброени едва на пръстите на едната ръка" , обяснява хомеопатът. 

Повече за профилактиката и лечението чрез средствата на хомеопатията, можете да чуете в прикачения файл

Добавени коментари

Доктор публикува:
18 Ноември 2023 | 17:11
Статията да се махне ВЕДНАГА!!! Същата е подвеждаща и с рекламна цел!!!Въпросната не-доктор угринова е за лишаване от лекарски права,ако има такива. Доказано е , че ХОМЕОПАТИЯТА НЯМА ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ и в нормалните страни отдавна не се препоръчва за ползване, дори в дебилната русия. Тази госпожа подвежда хората. Има безброй случаи на усложнения и смърт именно след “лечение” с хомеопатия,. Една капка вещество във цистерна с вода НЯМА КАК да е ефективно средство въпреки врелите некипели за водна памет и тем подобни. Надявам се някой от контролните органи да се самосезира за тази псевдо докторка….. или ще бъде подаден сигнал!!!

Добавете Вашия коментар

TOP