Честито: Над 6 лв. за литър олио в Благоевград

06 Март 2022 | 12:59
1 коментара
Бизнес
Честито: Над 6 лв. за литър олио в Благоевград

Олиото вече е с нова, бомбастична цена в Благоевград, информира ИА „Региона“. Литърът на дребно се търгува над 6 лв. по хранителни магазини в града като преди месец е било около 4 лв.

В последните дни доставчици предупредили търговците, че ще има повишение в цената, но никой не очаквал, че бутилка от 1 литър за няколко дни ще поскъпне с 2 лв.

„ Не ми се мисли как ще оцелеем, всичко се вдига нагоре, цените станаха безбожни, само заплатите са надолу“, коментира благоевградчанка.

В същото време в горяма хранителна верига от понеделник пускат олио на цена 2,99 за литър, но има ограничение до 12 броя да се дава на клиент.

Според запознати тенденцията на поскъпване на олиото е започнала отдавна – първо с поскъпването на слънчогледа – суровината за производството му. След това цените на масово използваната растителна мазнина у нас са се вдигнали заради бума на борсовия ток и на останалите основни енергийни източници – течни горива и природен газ.

Добавени коментари

Народе !!!! публикува:
06 Март 2022 | 13:46
Това е цената в "любимия магазин" на хората от Струмаско!Народният магазин!Честито.Те така и "народните бензиностанции" ни зарадваха с цени над три лева!

Добавете Вашия коментар

TOP