Черно Море победи Пирин в Благоевград

27 Февруари 2023 | 20:55
1 коментара
Спорт
Черно Море победи Пирин в Благоевград

Пирин Благоевград и Черно море завършиха при резултат 0:1 в мач от 21-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" стартира в 17:30 часа.

След седем минути игра Василев излъга Семенив и зентрира в наказателното поле. Там Фернандес успя да стреля и топката се отклони в тялото и ръката на защитник на благоевградчани, а варненският тим съответно имаш претенции за дузпа.

В крайна сметка топката излезе от игра, а Валентин Железов бе привикан на ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Атанас Илиев, който прати Янко Георгиев в обратния ъгъл и реализира дебютното си попадение за 0:1.

Последваха минути на затишие преди в 28-ата Сула да стреля от фал в стената, а почти веднага след това Фернандес да отправи слаб шут.

В 36-ата минута Иван Дюлгеров пресече в послединя момент опасно центриране от фал, а в ответната атака дойде най-чистият шанс за варненци - Сула се вклини между централните защитници на Пирин и нанесе изстрел с глава, минал точно до десния стълб на Янко Георгиев. Сула пробва късмета си от около 30 метра, но Янко Георгиев спаси, минути след пропуснатия от 8-цата шанс.

Черно море имаше още един шанс преди почивката - Илиев получи в пеналта, с гръб към вратата, опита да намери с пета свой съотборник и малщо щастливо топката стигна до Фернандес, който стреля твърде високо от изгодна позиция.

В началото на второто полувреме Пирин се активизира. Първо Дюлгеров пресече извеждащо подаване към футболист на домакините, а после Вячеслав Велев засече с глава центриране на Бенгюзов от фал, ала отново Дюлгеров бе заел добра позиция.

Иван Тасев дриблира страхотно между двама играчи на Черно море в средата на втората част, но точно преди да нанесе завършващ удар, Босанчич изби от краката му.

Десетина минути преди края на срещата на Дюлгеров му се наложи да прави много трудно спасяване. Преслав Йорданов засече с глава от корнер, но стражът показа изумителен рефлекс.

Снимка: Startphoto.bg

Добавени коментари

Gocho публикува:
28 Февруари 2023 | 13:57
Vsi4ki kancelarski plahove van

Добавете Вашия коментар

TOP