Черно море победи ЦСКА-София с 2:1

05 Април 2023 | 00:05
0 коментара
Спорт
България
Черно море победи ЦСКА-София с 2:1

Черно море се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол за пръв път от 2015 година насам, когато я спечели.

В четвъртфиналите варненци елиминираха миналогодишния финалист ЦСКА-София след победа с 2:1 като гости. Така "моряците" станаха третият отбор във финалната четворка на надпреварата след Локомотив София и Лудогорец. 

В сряда предстои да бъде определен и последният полуфиналист в мача между Арда и ЦСКА 1948 в Кърджали.

Двубоят на стадион "Българска армия" започна с по-активна игра на гостите, които пропуснаха невероятен шанс да поведат още в осмата минута. 

Бърза атака по лявото крило позволи на Александър Василев да надбяга Юрген Матей и да центрира ниско към нахлуващия на скорост Алекс Фернандес. Испанецът стигна необезпокояван до топката, но не успя да уцели напълно празната вратата и стреля високо в аут от около пет метра.

Гостите продължиха да водят играта и в 41-вата минута Атанас Илиев бе много близо до това да открие. Неговият удар с глава обаче премина встрани от дясната греда на вратата на Димитър Евтимов.

До почивката нито един от двата отбора не успя да отправи точен удар, но това се промени в 51-вата минута, в която Черно море откри. Брадли де Нойер игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа, която Атанас Илиев превърна в попадение за 0:1.

Броени минути след това единствено съобразителните действия на Евтимов спасиха "червените" от нов гол. 

Вратарят излезе извън наказателното си поле и в последния момент изби топката от краката на Александър Василев.

В 64-тата минута старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич пусна в игра голмайстора на тима Дюкенс Назон, който започна мача от пейката. 

Броени секунди след това обаче "червените" се оказаха с два гола назад в резултата. Васил Панайотов отби топката от крака на Амос Юга на границата на наказателното поле, Алекс Фернандес центрира в наказателното поле и там френският полузащитник на домакините Тибо Вион си вкара автогол.
Изостанали с 0:2 в резултата, домакините се впуснаха в смели атаки към вратата на Черно море за пръв път от началото на мача.

В 71-вата минута удар на Назон срещна напречната греда на вратата на Иван Дюлгеров, а в продължението на атаката стражът на Черно море отрази още един удар на хаитянина.

В 79-ата минута и лявата греда помогна на Дюлгеров, отново след удар на Назон, но до гол за домакините така и не се стигна.

Късметът все пак споходи ЦСКА-София в третата минута от добавените пет от главния съдия, когато Тибо Вион центрира от десния фланг, а Влатко Дробаров с глава си вкара автогол.

Този автогол обаче дойде твърде късно за домакините и те нямаха нито една възможност след това, за да изравнят и за пръв път от 10 години загубиха мач за купата на своя стадион.

Четвъртфинал за Купата на България:

ЦСКА-София - Черно море       1:2 (0:0)
Ст. „Българска армия“

ЦСКА-София (3-5-2): Димитър Евтимов - Юрген Матей, Амос Юга, Християн Петров (64-Жираир Шагоян) - Тибо Вион, Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет (81-Станислав Шопов), Брадли де Нойер - Маурисио Гарсес, Браян Морено (64-Дюкенс Назон)

старши треньор: Саша Илич

Черно море (4-4-2): Иван Дюлгеров - Виктор Попов (90+3-Мартин Дичев), Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов - Васил Панайотов, Стефан Велев, Алекс Фернандес (86-Велислав Василев), Александър Василев (90+3-Арлинд Дакай) - Исмаил Иса, Атанас Илиев (63-Даниел Димов)

старши треньор: Илиан Илиев

голмайстори: 0:1 Атанас Илиев 51-дузпа, 0:2 Тибо Вион 65-автогол, 1:2 Влатко Дробаров 90+3-автогол

главен съдия: Георги Кънчев Димитров

ВАР: Георги Йорданов
жълти картони: 
- за ЦСКА-София: Брадли де Нойер, Дюкенс Назон
- за Черно море: Исмаил Иса, Виктор Попов, Даниел Димов

Мачове от четвъртфиналите от турнира за Купата на България по футбол:

ЛУДОГОРЕЦ – Спартак Варна           2:1 (1:1)
голмайстори: 0:1 Александър Белоусов 25, 1:1 Кайо Видал 37, 2:1 Мануел Шоу 76

ЦСКА–София - ЧЕРНО МОРЕ             1:2 (0:0)
голмайстори: 0:1 Атанас Илиев 51-дузпа, 0:2 Тибо Вион 65-автогол, 1:2 Влатко Дробаров 90+3-автогол

в сряда от 18:30 часа:
Арда Кърджали – ЦСКА 1948

от понеделник:
ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - Славия            2:1 (1:0)
голмайстори: 1:0 Димо Бакалов 15, 1:1 Ахмед Ахмедов 73, 2:1 Мартин Райнов 90+3

*Забележка: С главни букви са отбелязани отборите, които продължават на полуфиналите.

Добавете Вашия коментар

TOP