Черният лебед от езерото в Бачиново тъгува, общината му търси нов партньор

13 Февруари 2024 | 14:45
0 коментара
Любопитно
Благоевград
Черният лебед от езерото в Бачиново тъгува, общината му търси нов партньор

Една тъжна, но и красива лебедова история разказа в социалните мрежи Стефан Кинов, преподавател в ЮЗУ. Преди няколко дни почина един от двойката черни лебеди,които бяха заселени в езерото Бачиново, край Благевград. Птицата влязла под леда на езерото и не успяла да намери път да излезе, така се задушила и починала.

Другата птица от тогава я търси и тъгува. Стефан Кинов,който релаксирал в парк Бачиново, уловил случайно тъгата на красивата птица. Тя се оглеждала в стъклата на заведението в парка и видяла собственото си отражение. Лебедът приел, че това е неговия партньор и стои там, за да бъдат заедно както преди.

 Кинов, станал свидетел на този трогателен момент, снимал и ето какво написа  във фейсбук:

Животните отново дават пример! Няколко години двойка черни лебеди обитават парк Бачиново в Благоевград. Преди около седмица единият от тях беше открит мъртъв във езерото. Навикът да са си двойка е останал толкова силен, че забележете къде го търси и мисли, че го намира - в собственото си отражение на стъклото!

Двойката си е двойка, колкото и да си красив, сам трудно се живее, понякога от самота се залинява и умира, има го при животните....

А кметът Байкушев уведоми пак във фейсбук, че общината работела по въпроса, тоест търси партньор на страдащия лебед.\Пирин Нюз

Добавете Вашия коментар

TOP