Черен уикенд за български спорт: Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България

12 Ноември 2023 | 11:07
0 коментара
Общество
България
Черен уикенд за български спорт: Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България

Черен уикенд за български спорт. Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България. Сред загиналите са футболния треньор Ферарио Спасов, волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти.

Именитата плевенска треньорка по волейбол Стефка Великова е сред жертвите на зверската катастрофа на пътя Плевен-Ловеч. Спортната деятелка е пътувала за мач в Ловеч със състезатели от отбора, който ръководи - ВК "Олимпиец".

Великова е известна в Плевен с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещи се.

Още една спортна личност е сред жертвите на пътя. Футболният специалист Ферарио Спасов е загиналият при инцидента край Велико Търново в късния следобед в събота, предава NOVA. Специалистът си отиде от този свят на 61 години.

Инцидентът е станал около 17:00 часа на пътя София - Варна, при сблъсък между два автомобила. По неофициална информация, белият автомобил, немско производство, с много висока скорост удря отзад колата, управлявана от Ферарио Спасов и той почива на място.

Трагедията е станала след мача от Трета лига между "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Дунав" (Лом) (3:1), на чийто тим Феро бе наставник. Той е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.

Добавете Вашия коментар

TOP