Ченгетата в Дупница конфискува 184 фалшиви парфюма от различни марки

27 Март 2024 | 11:03
0 коментара
Криминално
Благоевград
Ченгетата в Дупница конфискува 184 фалшиви парфюма от различни марки

Полицията конфискува голямо количество фалшиви парфюми в град Дупница предназначени за незаконна продажба в интернет. Това съобщиха от областната дирекция на МВР-Кюстендил. 

Парфюмите били опаковани в кутии с логото на известни марки. 

Вчера служители от РУ Дупница са задържали 38-годишен местен жител за притежание и търговия с парфюми от запазени марки. При извършените специализирани действия в автомобила му са открити 184 парфюма от различни марки. 38-годишният мъж не е представил документ за произхода им. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Парфюми менте заливат пазара. Миналата година митничарите са задържали над 6 млн. фалшиви стоки – голяма част от които са имитации на световни марки в козметиката.
 Ментетата се продават основно в интернет и примамват потребителите с атрактивни цени. Ръст на фалшивите парфюми, гримове и кремове, показват проверките и на инспекторите от патентното ведомство.
 
Козметиката влиза в топ четири на фалшифицираните стоки, които властите на границата конфискуват. Парфюмите менте имитират водещи световни марки, предлагат се на атрактивни цени и се пласират до потребителите най-вече чрез онлайн търговия. Най-често пътят им до търговската мрежа у нас започва от Турция, Хонконг, Китай, Иран и Индонезия. От патентното ведомство също отчитат ръст на фалшивата козметика, която достига до пазара.

Според бранша – фалшификаторите стават все по-изобретателни, а ментетата все по-опасни за потребителите. „За съжаление това са продукти, които не отговарят на основните изисквания за безопасност на козметични продукти. Съдържат съставки, които не са разрешени или са по-големи концентрации, водят до различни проблеми”, твърди специалист.

Добавете Вашия коментар

TOP