Ченгетата в Благоевград треперят от страх! Ултраси на Левски се заканват да щурмуват стадион "Христо Ботев" тази събота

16 Февруари 2017 | 00:26
0 коментара
Общество

Ченгетата в Благоевград треперят от страх! Ултраси на Левски се заканват да щурмуват стадион "Христо Ботев" тази събота, научиха източници на Pirinsko.com.

 

 

Припомняме, че грозни сцени белязаха началото на мача между ОФК "Пирин" и "Левски" на стадион "Христо Ботев" през месец май миналата година в Благоевград, а тази събота на 18. 02 предстои да се срещнат отново двата отбора на стадиона на орлетата в Областния град. 

 

 На фаталната среща през месец май, след яко меле постарадаха 11 полицаи, от които двама бяха в тежко състояние в отделение по Хирургия на МБАЛ-Благоевград.

 

Заради инцидента след футболния мач „Пирин” – „Левски”, завършил с победа на гостите с 0:1, 11 от феновете на Левски бяха задържани край Дупница, за което медия Pirinsko.com съобщи първи.

 

Екшънът започна малко след първия съдийски сигнал, когато фенове на гостите атакуваха с камъни и твърди предмети един от страничните входове на стадиона. Към органите на реда полетяха димки и сигнална ракета, след което се разрази меле край сектор "Бадемите". Ултрасите на "Левски" подгониха униформените, които бягаха към стадиона, но това им изигра лоша шега.

 

Сред ранените полицаи бяха служители на охранителна полиция от Благоевград и Сандански.За жалост колегите им от Разлог първи избягаха от екшъна, липсваше им смелост и обурудване. 

 

Пострадалите служители на МВР бяха транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Един от полицаите остана с окървавена глава на стадиона, като обработи раната с шише вода. След мощно подкрепление на органите на реда, постепенно феновете бяха изтласкани обратно в клетката за гости и срещата продължи без допълнителни инциденти.

В първоначалното меле пострадаха само 4-ма служители на реда, но след приключване на мача при задържане на футболните хулигани броя се увеличи. 

Двама полицаи - на 58 и 28 години бяха приети в отделението по Хирургия на МБАЛ Благоевград с комоцио. Други 9 служители на реда бяха с наранявания от хвърлените по тях камъни.

Привърженик на „Левски” бе потърсил помощ в благоевградската болница с кървяща рана на главата, но след като е била обработена е отказал да бъде хоспитализиран и е избягал.

 

"Полицията има вина за това, което се случи на трибуните, пропусквателните пунктове бяха малко", коментира Гонзо станалото на трибуните.

 

Добавете Вашия коментар

TOP