Челна катастрофа в Кресненското дефиле, петима са ранени

11 Юли 2021 | 16:20
0 коментара
Криминално

Пътен инцидент е станал в района на разклона за Стара Кресна на ГП Е-79. Към мястото пътуват екипи на Спешна помощ. Ето и официалната информация от Пътната агенция:

Временно движението при км 386 на път I-1 /Е-79/, в района на Кресненското дефиле, е ограничено в двете посоки поради ПТП. За всички МПС е въведен обходен маршрут: път II-19 /Симитли- Банско-Гоце Делчев/ – път III-198 /Г.Делчев-Катунци-Марино поле/ – АМ „Струма“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от АПИ.

По първоначална информация два леки автомобила са се ударили челно. Петима души са ранени. На място са екипи на пожарната, полицията и Спешен център. 

Към 15,30 ч. два леки автомобила са се ударили челно, единият е качен на мантинелата. Има затиснати хора. Три линейки са на място и една пожарна. Не е ясно състоянието на пострадалите. Ранените са петима. Две жени са затиснати от ламарините на колите. 

Инцидентът е станал в района на бензиностанцията, опашката е 3 км откъм Благоевград.

По информация на участници в гигантското задръстване към и от Гърция лека кола с румънска регистрация се е движела на зиг-заг по пътното платно, преди да се вреже челно в идващия насреща друг автомобил. Причините се изясняват. 

Добавете Вашия коментар

TOP