Челен сблъсък Борисов- Нинова в Пловдив на парламентарните избори 2021

04 Февруари 2021 | 08:52
0 коментара
Политика

Пловдив ще стане арена на челен сблъсък между лидерите на ГЕРБ и БСП на предстоящите парламентарни избори.

 

Това стана ясно след като Корнелия Нинова беше определена за №1 на червената листа в Пловдив от Изпълнителното бюро на левицата.

По традиция Бойко Борисов винаги води листата на ГЕРБ в Пловдив, което се очаква да бъде потвърдено и за сегашните избори. Освен под тепетата, лидерите на двете най-големи партии най-вероятно ще се изправят един срещу друг и в 25-и МИР в София, където Корнелия също е под №1.

Налагането на Нинова за водач в Пловдив стана за сметка на проф. Иво Христов, който събра най-много номинации от градските структури. Двамата са разговаряли и са се разбрали знаково тя да е водач на пловдивската листа.

Запознати твърдят, че Нинова се е вслушала в желанието на пловдивските социалисти професорът да е в листата и му е предложила второ място, което е избираемо и му гарантира депутатско място в следващия парламент, пише Марица.бг. 

Номинираните водачи на кандидат-депутатските списъци на столетницата ще бъдат предложени за одобрение от Националния съвет на партията.
 

2/3 от водачите на червените листи са икономисти, юристи, лекари и инженери и това гарантира една сериозна професионална експертиза за предизвикателствата, които ни очакват в следващите години за възстановяване на икономиката, гарантирано качество на законодателството, експертно мнение по промяна в здравния модел.

 

Така Нинова коментира номинациите на Изпълнителното бюро за водачи на червените листи, които ще бъдат предложени за одобрение на пленума - Национален съвет.

 

Структурите ще подредят листите след водачите и вярвам, че там ще се допълни експертизата и с други, необходими на Народното събрание  качествени професионалисти, така че заедно да повишим равнището не само на законодателната дейност, но и да изчистим законодателството от непрофесионалности и лобизъм, и да превърнем парламента в истински и сериозен законодателен орган, обясни Нинова.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP