Частници напъват за строителство в парк "Свети Врач"

24 Март 2022 | 10:25
0 коментара
Бизнес
Частници напъват за строителство в парк Свети Врач

На извънредно заседание решават за съхранението на уникалния парк "Свети Врач" или за предстоящото му бетониране. Съветниците в Сандански са разделени на няколко лагера. Една част от тях смятат, че парковата зона не трябва да се застроява, каквито са намеренията на собственици на три части имота. Те са в сърцето на парка - около езерото, в района на ресторант "Байкал", съобщиха от Общината.

Днес гласуват промени в Устройствения план. Един от собствениците, който от години живее в Чикаго, смята да обяви гражданско неподчинение. Пристигнал е специално за сесията.

Според кмета Атанас Стоянов планът позволява да се отказват визи за строителство, при изработването му имало обаче изпуснати имоти, сред тях са “Езерото”, поливните система, речното корито на река Санданска Бистрица. Затова сега се търси начин за отчуждаване или заменка. От Комисията по ТСУ в Общинския съвет са категорични, че паркът трябва да се запази в настоящия вид.

Припомняме, по времето на бившия кмет в Сандански - Кирил Котев, строителството беше спряно с решение на местните съветници. Тя бе в сила само за две години. Последваха и съдебни дела от двама собственици, които не желаят да бъдат отчуждавани и още отсега се хвалят с нови дела срещу Общината.

Добавете Вашия коментар

TOP