Часове преди 8-и декември: Предупреждават къщите за гости в Сапарева баня да не отварят

07 Декември 2020 | 11:26
0 коментара
Бизнес

Мястото всяка година е сред предпочитаните дестинации за празника на студентите. Къщите за гости в Сапарева баня, които официално са регистрирани като такива са около 120

Общината в Сапарева баня ще предупреди всяка от над 100-те къщи за гости в курортния град да не отварят и да не приемат посетители за студентския празника 8-и декември. Това заяви и. д. кмет Славчо Коларски, цитиран от БНР.

Той изпълнява длъжността, след като градоначалникът Калин Гелев е в болница с коронавирус.

- Реклама -

Официално регистрираните къщи за гости в Сапарева баня са около 120, на всеки Студентски празник градът, както и курортът Паничище и Седемте рилски езера са предпочитана дестинация и се посещават от стотици празнуващи студенти, които остават тук в продължение на дни.

„Сега, заради извънредната ситуация с коронавируса, няма да се допусне компании да отсядат и да празнуват – каза и. д. кмет на общината Славчо Коларски. – Не можем да си позволяваме никакви волности. И полицията ще бъде накрак“.

И от областната дирекция на полицията в Кюстендил апелираха да се спазват противоепидемичните мерки, да няма събирания на студенти по хижите и базите за отдих и местата за пренощуване в планините.

Добавете Вашия коментар

TOP