Чакана новина от десетилетия- готов е пътя до храма на Преподобна Стойна и село Златолист

28 Април 2023 | 14:20
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Чакана новина от десетилетия- готов е пътя до храма на Преподобна Стойна и село Златолист

Една дълголетна мечта на жителите на село Златолист е факт, вече има нов път . И той води до храма на Преподобна Стойна. В момента се полага последния слой асфалт,който ще е готов до Гергьовден ,прави се  пътната маркировка и паркинг до храма.

Последно асфалт по пътя от Катунци до храма е бил полаган по времето на Тодор Живков, останали само 4-5 км. Но в новото време политиците бяха забравили за святото място. Десетилетия наред миряните и туристите пътуваха по изровена черна пътека.

„До всички казина у нас шосетата са идеални, но до храмовете и вярата все не се намират средства да се прокара чист и красив път, това говореха местните от Златолист и се молеха на всяка власт.

Сега пътя е готов. Докато чакат село Златолист се обезлюди, останали са едва 13 жители, но потока от хиляди туристи е огромен, а с това и надеждата, че животът ще се промени към по-добро.

Рупите и Златолист са най-посещаваните религиозни дестинации в Пиринско по статистика.автор-в.Труд


Чакана новина от десетилетия- готов е пътя до храма на Преподобна Стойна и село ЗлатолистЧакана новина от десетилетия- готов е пътя до храма на Преподобна Стойна и село Златолист

Добавете Вашия коментар

TOP