Чака ни дъждовен и прохладен уикенд

27 Август 2021 | 10:24
0 коментара
Любопитно

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Източна и Южна България ще има валежи, в отделни райони значителни и придружени и от гръмотевици.

Намаления на облачността до предимно слънчево време ще има преди обяд над Дунавската равнина, а следобед - на места и в западната половина от страната. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - 27°.

Облачно ще е и по Черноморието и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни и с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни превалявания. Следобед над планините в Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 13°.

И през почивните дни ще има купесто-дъждовна облачност и валежи, придружени от гръмотевици, главно в Централна Северна и в планините в Западна България. В неделя, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух, а в понеделник температурите ще се понижат температурите в цялата страна.

Повече слънчеви часове ще има във вторник, когато ще започне постепенно затопляне.

Добавете Вашия коментар

TOP