Центърът за спешна помощ в Петрич с две нови линейки

26 Ноември 2019 | 14:35
0 коментара
Общество

Двете нови линейки за работата на ЦСМП в Петрич са осигурени по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна помощ“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година. Бенефициент е Министерство за здравеопазването.

Едната от линейките разполага с висок клас оборудване за реанимационна дейност по време на транспортиране на пациенти. Другата линейка е с по-добра проходимост и ще улесни достъпа на спешните медици до труднодостъпните райони на община Петрич.

Новите линейки бяха ръсени със светена вода, а церемонията уважиха също депутатът Георги Динев, заместник областният управител Антоанета Янчева и председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев. Чрез реализиране на дейностите по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ ще се осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинската помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.

Добавете Вашия коментар

TOP