Цените за 8 март полудяха! Изкупиха букетите по 600 лева

07 Март 2024 | 10:18
0 коментара
Бизнес
България
Цените за 8 март полудяха! Изкупиха букетите по 600 лева

Рози за близо 2000 бона още стоят непродадени 

 

Букети с цена от 600 лева за 50 рози и хортензии пуснаха цветарски магазини за 8 март. По-изненадващо от исканата сума е това, че артикулите вече са изкупени, показва проверка на "България Днес".

Най-скъпият букет за Международния ден на жената се продава за 1,969.00 лв. и е направен от 303 рози. Към цената не е включена поздравителна картичка, за нея клиентът трябва да доплати 1 лев. За доставка взимат от 7 до 17 лв. в зависимост от града. Изненадващо или не, този букет все още е наличен в цветарския магазин.

По повод празника на жената и огромното търсене в много от бутиците за цветя има изменение в сроковете за приемане на поръчки. През обикновените дни такава може да бъде направена в деня на доставката, но покрай 8 март букетите се резервират поне 2-3 дни предварително. В сайтовете за цветя могат да бъдат намерени и по-евтини китки, като цените започват от 70 лв., но количеството цветя е по-малко.

Тази година много хора избират да подарят нещо по-различно и оригинално и се спират не на истински цветя, а на балонени. Букет от седем надуваеми рози се продава за около 30 лева, което го прави много по-достъпен.

 

Балонени цветя изместват истинските
Балонени цветя изместват истинските

 

Между 50 и 100 лева вървят кувертите в заведенията за 8 март в столицата. В Пловдив започват от 42-45 лева и набъбват до над 60-70 лв. в зависимост от типа и ценовия клас на заведението. От 40 до 100 лева са кувертите в ресторантите и заведенията край морето. В повечето от тях местата вече са резервирани още от началото на годината.

Хотели примамват клиенти за празничния ден с оферта "Топла прегръдка". Обикновено тези пакети включат отстъпка за ползване на всички СПА терапии, цената на вечер варира в зависимост от размера на помещението, което са избрали гостите. Приятни изненади за дамите готвят и механите в Банско, които нарочно махат куверта за празничния ден и ще оставят гостите да си поръчват според джоба.

Добавете Вашия коментар

TOP