Цените на винетките остават същите догодина

22 Декември 2021 | 13:29
0 коментара
Бизнес
Цените на винетките остават същите догодина

Догодина няма да има промяна в цената на винетките, от мен такова предложение няма да има. Това обеща вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Събраните пътни такси от лекотоварни автомобили от 1 януари до 20 декември превишават 265,6 млн. лева, докато шофьорите на тежкотоварни камиони са платили 154 млн. лева. Министърът обяви това за несправедливост. Замисълът на пътните такси е тежкотоварните автомобили да плащат повече, а сега е точно обратното. “Ще има разговори с превозвачите по тази тема”, каза министърът.

“Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се струва добра идея за разширяване на обхвата на пътната такса”, каза Караджов. И добави: “Събираните пари от пътни такси сега са абсолютно недостатъчно за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата трябва да се плаща от ползвателите. Трябва да се плаща, макар и не веднага, справедлива такса, както за първокласната, така и за второкласна пътна мрежа”.

Вицепремиерът каза, че ще се присъедини към искането за въвеждане на “зелен сертификат”, когато се стигне до увеличение на болните от ковид.

Добавете Вашия коментар

TOP