Цените на такситата в Благоевград остават без промяна

24 Юни 2022 | 17:04
0 коментара
Бизнес
Цените на такситата в Благоевград остават без промяна

Цените на такситата в Благоевград остават същите. И общинските съветници се разделиха, така както и таксиметровият бранш. Съветниците не приеха предложението на кмета Илко Стоянов за увеличение с 10 стотинки.

Не се прие и предложението на комисията за повишаване на максималната тарифа с 10 ст., а минималната да си остане същата. В залата имаше големи разногласия, подвиквания между таксиметровите шофьори, самите те не бяха единни. Председателят Радослав Тасков уточни, че на съвестта на всеки съветник ще тежи коя гледна точка ще приеме.

За него след двойното увеличение на цените на горивата браншът изпитва трудности и е редно да се приеме предложението на кмета, което е най-балансирано, а именно увеличение с 10 ст.

Три от фирмите искат да возят на същите цени, да не се увеличават. Казват, че който иска може да си вдигне цената, тъй като законодателят е дал минимална и максимална тарифа, и попитаха защо не возят на максимална, а искат да вдигнат тяхната цена.

Всяка компания си е избрала на каква цена да вози, не искаме да ни пречат, обясни пред съветниците Спас Калаузки. Според Росен Начев икономическата обстановка в страната изисква увеличението, а колегите му са хиперпопулисти. Оказва се, че Благоевград ще бъде един от градовете в страната, в който цените на такситата ще бъдат най-ниски.

Добавете Вашия коментар

TOP