Цеко Минев: Инвестициите се блокират след такива циркове на псевдоеколози

12 Февруари 2016 | 08:47
3 коментара
Общество
Цеко Минев: Инвестициите се блокират след такива циркове на псевдоеколози

В последните 10 години сме изправени пред подобен цирк, заяви председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, имайки предвид скандала, който разиграха представители на Зелените в началото на дискусията.

 

„Тези хора са едни и същи и винаги когато се организира сериозен дебат за бъдещето на планинския туризъм у нас, те правят такива циркове, медиите ги отразяват пространно те не слушат аргументите, а след това министри и правителство „дърпат ръчната“ и нищо не се случва. У нас няма колизия между ски спорта и планиския туризъм, става дума просто за този екологичен мафиотски рекет. Наистина крайно време е държавата да каже ще се случат ли инвестициите в курортите или не.

Но 10 години благодарение на тези хора е пълен блокаж. А България страда, искат се БВП, данъци, да се плащат заплати.

В същото време на тези хора се дават около 250 млн. за биоразнообразие. Натискът от еколозите срещу МОСВ е огромен, за да си получат грантовете. В Англия сега приеха закон - всички неправителствени организации, които получават пари чрез държавата, нямат право да правят лобизъм. Нека го направим и тук. 

Иначе думичката ски става опасна дума и вие дори я избягвате“, обърна се Минев към представители на екоминистерството.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
12 Февруари 2016 | 17:49
Ако казаното преди мен е от банскалии-едно голямо БРАВО!Значи са почнали да се осъзнават.Преди години софиянци дошли тука на ски са ми казвали:"На Цеко банскалии паметник трябва да му издигнат."Но никой не посочи мястото-дали до този на Никола Вапцаров или до другия-на брат му на Вапцаров/Борис/.В никакъв случай не съм на страната на "зелени","цървени" или каквито и да са,но Цеко прецака Банско и банскалии.Достъп до пистите?На каква цена?Цените по магазините на основни,а и другите продукти,изгони банскалии от ул.Пирин...Монопол над всичко без той самият да плаща дължимите такси на община Банско.Така,че по-бързо да изберем място за паметник на дерибея Цеко Минев!!!
много публикува:
12 Февруари 2016 | 13:55
Много точно казано от Георги Трябва да се помисли и за местните тази планина нее само на Цеко Некога през 1984 всички банскалии са копали с мотиките за да се направят първите писти
Георги публикува:
12 Февруари 2016 | 12:22
А ти като блокира хората от Банско,местните хора да нямат достъп до Пирин планина,на тях дали им е хубаво а?Г-н Минев вашият монопол разби местният бизнес,благодарение на кръга около теб-Тумбе,Ванчик,Мая,Жоро Главчев!Всички тези те ограбват денонощнно,и тормозят местните хора!Браво г-н Цеко Минев,заслужено не ти дават да строиш,така трябва!

Добавете Вашия коментар

TOP