Цацаров: Не мога да определя ценоразпис за купуване и продаване на гласове - твърде динамичен е

10 Октомври 2015 | 07:25
0 коментара
Политика
Цацаров: Не мога да определя ценоразпис за купуване и продаване на гласове - твърде динамичен е

Не мога да определя ценоразпис за купуване и продаване на гласове- твърде динамичен е, заяви пред медиите в НС главният прокурор Сотир Цацаров, който участва в среща с депутати, инициирана от ПГ на ПФ по повод проблема на предстоящите избори.

Заедно с Цацаров участие взеха вътрешният министър Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР и председателят на ДАНС.

Цацаров обясни: „престъпленията, които констатираме се делят на три групи- типични, чисто типологични против политическите права на гражданите, говорим за купуване и продаване на гласове в най-чистата им форма, втората- по някакъв начин са свързани с политически мотив и трета- лица с отношение към субекта, какъвто е случаят с Плевен, при който човекът е регистриран като кандидат за общински съветник, извършил хулиганство с употреба на алкохол.

Целият този пазар не би съществувал, ако нямаше политически субекти, които да са потребители, подчерта Цацаров. Ние работим с конкретни лица, а не с партии, но всяко едно от тях е работило или осъществявало дейност за определена партия, каза той. Добавянето на нови престъпни състави и увеличаването на санкциите /за купуване и продаване на гласове- бел.ред./ само по себе си не води до съответен позитивен резултат, смята Цацаров. „Досега навсякъде бях спряган, че съм избор на Борисов, а сега разбрах, че съм избор на Пеевски, може би, след още няколко месеца той/Цветан Василев- бел.ред./ ще даде още едно интервю и ще разбера сигурно, че съм негов избор, отговори Цацаров на въпрос на медия. „Не знаех досега от всичко, което е обявено, че съм избор на друг човек- сега чувам, че съм избор на втори човек… За мен е важно не какво ще кажеш пред микрофон от голямо разстояние и от ТВ екран, не е важно какво ще напишеш, ако въобще си го написал и твърдиш, че си го оставил като показание пред виенски нотариус. За мен е важно какво ще кажеш пред български следовател и български съдия и все ми се струва, че това време ще дойде”, подчерта Цацаров. Това заяви главният прокурор по повод последното интервю на бившия собственик на КТБ Цветан Василев.

Според главния прокурор, прокуратурата ни е изпратила в Сърбия искането за екстрадиция на Василев, оттам насетне процесът не бил в наши ръце, а в тези на сръбските правораздавателни органи. Той призна, че не е гледал и слушал интервюто, а е чел за него в сайтове. Мнението му е, че човек в позиция на Василев използва всички възможни средства за защита. „Човекът просто се защитава- какво неестествено има в това?”, запита главният прокурор. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP