Цацаров наказа съветници от Благоевград

13 Август 2021 | 11:53
0 коментара
Бизнес

Пореден общински съветник от Благоевград е санкциониран от Антикорупционната комисия. Инспекторите на Сотир Цацаров наложиха глоба в размер на 5000 лева на червения съветник Владимир Пандев. Той е лишен и от около 14 лева - дневна надница за участие в заседание на ОбС.

Пандев е гласувал в нарушение годишния отчет и баланс на общинската белодробна болница. Той работи там, получава заплата, а освен това и допълнителни финансови бонуси, определени от управителя на лечебното заведение Петър Георгиев.

Комисията "Цацаров" е била сезирана неотдавна от негови колеги в благоевградския парламент.

По същество в сигнала се твърди, че Владимир Пандев, като общински съветни, е присъствал и гласувал на 12 юни миналата година, коогато на заседание бил приет годишния финансов отчет и баланс за 2019 година на Тубдиспансера.

5000 лева глоба трябва да плати и съветникът Бисер Стойчев. Той е гласувал в конфликт на частни интереси за изграждане на жилищна сграда.

Бисер Стойчев е упражнил гласуване за изработване на РУП в полза на С. С. и на правомощия по предназначение „за ниско жилищно строителство“ – за ново ниско свободно жилищно застрояване, обуславя интереса на собствениците на имотите, сред които са й С. К. С. и съпругът й Бисер Стойчев, за реализиране на инвестиционни инициативи, свързани с осъществяване на жилищно строителство, сочат от Антикоруционната комисия./е новина/

Добавете Вашия коментар

TOP