БЗНС-Благоевград откри предизборната си кaмпания с пищен коктейл, много наздравици и пожелания да са номер едно, така както ги избра жребия на ЦИК (снимки)

01 Октомври 2019 | 01:49
0 коментара
Политика

Със служба в Църквата „Свети Димитър“ в квартал Струмско, БЗНС-Благоевград откри предизборната си кампания. Водосвет за здраве и успех бе отслужен от отец Павел. След това офисът на БЗНС, намиращ се на бул.  Св. св. "Кирил и Методий" в центъра на града се оживи с хора, музика, настроение и вип гости. С пищен коктейл и стилен кетъринг, кандидатите за съветници, заедно със свои близки привърженици дадоха старт на партито и на кампанията.

Специално да ги подкрепи на събитието бе дошъл г-н Николай Ненчев, председателят на БЗНС.

На мероприятието Венцислав Кавазов, председател на БЗНС Благоевград и кандидат за общински съветник, представи кандидатите за общински съветници и кметове на селата Рилци, Дъбрава и Церово. Кавазов пожела успех на всички в политическата надпревара и да се чува гласа на гражданите в община Благоевград.

След него да поздрави кандидатите за местния парламент и гостите, взе думата г- н Ненчев: „Мислех си, че има много региони, за които трябва да се притеснявам по време на тази кампания, но съм убеден, че Благоевград не е сред тях. Виждам позитивна енергия, виждам воля -пълни със смисъл основания. Знам, че в тази кампания ние от БЗНС ще се наложи да убеждаваме много хора, колко важно е да се гласува за определени кандидати. Ще признаем, че сигурни имаме и слабости, но смятам, че повече са предимствата, защото имаме история. БЗНС е най-старата политическа организация в България. Тя се е родила в България, нейната идеология не е била пренесена отвън. БЗНС е дала на страната ни най-значимите и забележителни лидери, който устояваха до край и с цената на живота си идеята за свободна и независима България, както и това да бъде част от Европейския съюз и НАТО". Нанков допълни, че свободата и демокрацията не са дадени веднъж и завинаги. По думите му за членството на България в НАТО и Европейския съюз и за свобода и демокрация се воюва всеки ден. Той посъветва в този дух на ценности да възпитаме и децата си.

За да докаже колко запомнящи са делата на водачите на БЗНС, Николай Ненчев припомни, че при основаването на Европейския съюз, председателят на БЗНС подготвя една съкровена реч в европейския парламент и с цялата си вътрешна енергия, отправя едно послание към световните лидери, да оставят няколко места празни за източноевропейските народи, които са поробени по това време, защото когато един ден бъдат свободни да могат да заемат местата си . "Ето това е БЗНС! Много силна вътрешна енергия, много силна вяра в доброто в хората и надежда за това България да бъде един достоен член на Европейския съюз, на НАТО, на голямото европейско семейство" завърши гордо председателят на БЗНС. Той пожела успех на кандидатите и силна подкрепа!

А те пък от своя страна обещаха да поддържат идеологията на БЗНС, да бъдат открити и честни, да се опитат да накарат хората да повярват в тях и в безкористните им намерения, макар и да бъде трудно, тъй като искрата у човеците за по-добро, доверие и промяна е почти угаснала. Но тази искра трябва отново да се възпламени и именно, чрез основополагащите принципи на БЗНС - морал, национален идеал, демократично начало и вяра в доброто.

TOP