Българското посолство в САЩ: Възможни са размирици след изборите, избягвайте струпването на хора!

03 Ноември 2020 | 16:12
0 коментара
Общество

Българското посолство във Вашингтон предупреждава за възможни размирици след изборите за президент в САЩ. От няколко дни в столицата и останалите големи градове се готвят за такива. Почти няма сграда в близост до Белия дом, която да не е облицована срещу евентуално нападение.

"Вечерта след изборите за президент на САЩ на 3 ноември, както и през следващите няколко дни, съществува вероятност от протестни действия и нарушаване на обществения ред в по-големите градове. В тази връзка препоръчваме да се избягват местата, където има събирания на големи групи от хора или предварителна информация за възможни инциденти. При попадане в такава ситуация, следва стриктно да се спазват указанията на местните власти и полицията.


При необходимост от съдействие, може да се свържете с посолството на тел.: (202) 387-5770", пишат от дипломатическата ни мисия.


 

Социологическо проучване от последните дни показва, че 20% от американците очакват нова гражданска война след изборите, припомня Нова тв.

Анализатори коментират, че ситуацията е абсолютно безпрецедентна. Около Белия дом е започнало изграждане на втора висока ограда, въпреки че преди години достъпът дотам беше свободен.

 

 

В последните дни президентът на САЩ Доналд Тръмп все по-ясно дава да се разбере, че при загуба ще има оспорване на резултатите в съда.

"Ще отидем през нощта на - веднага след като изборите приключат - ще влезем с нашите адвокати", коментира той пред репортери вчера, без да навлиза в подробности.

Той отрече твърденията на демократите, че в изборната нощ смята да се обяви за победител, преди резултатите да са ясни.

Тръмп за пореден път постави под съмнение забавеното преброяване на бюлетините, както и предварителното гласуване по пощата.

"Мисля, че е ужасно нещо, когато бюлетини могат да се събират след избори. Смятам, че е ужасно нещо, когато хората или щатите имат право да броят бюлетините за дълъг период от време след края на изборите, защото това може да доведе само до едно нещо", каза той и добави, че "има голяма опасност" от "измами и злоупотреби".Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP