Българските превозвачи предлагат Контра-блокада на гръцките барикади по границата

16 Януари 2017 | 07:07
1 коментара
Общество
Българските превозвачи предлагат Контра-блокада на гръцките барикади по границата

Блокират ли отново гръцките земеделци граничния пункт „Кулата-Промахон”, ние трябва да им отговорим със същото и да не допуснем продукцията им да влиза в България, смятат българските шофьори, пътуващи към Гърция, съобщава БГНЕС.  Гръцките фермери заявиха намерение да блокират отново пътища и гранични пунктове от 23 януари нататък.

В началото на миналата година над 500 трактора се изсипаха на ГКПП Кулата-Промахон, блокирайки на етапи за повече от месец границата с Гърция. Блокади имаше и по пътищата във вътрешността на южната ни съседка. В отговор на ежегодните януарски протестни блокади на граници и пътища, българските превозвачи на няколко пъти блокираха влизането в Гърция за всички моторни превозни средства.

„И ние трябва да им затворим границата, никаква тяхна селскостопанска продукция да не влиза у нас. Нашите контра-блокади миналата година помагаха на гърците, които си бяха затворили границата от тяхна страна”, смята Тодор, който почиваше на паркинга на Е-79 в кресненското село Долна Градешница. Той минава през Гърция на път за Западна Европа.

На ГКПП Кулата днес имаше традиционна опашка от излизащи от страната ни товарни автомобили. От гръцка страна в България влизаха в пъти по-малко товарни автомобили, чийто водачи казаха, че засега обстановката по пътищата в южната ни съседка е спокойна. Водачите на чакащите пред гръцката граница наши товарни автомобили коментираха оформящата се поредна блокада на гръцките фермери в мъртвия за тях сезон, в който нямат работа на полето.

„Това което правят гърците всяка година не е нормално, само те ли знаят да блокират”, каза Сергей, който пътува с микробус до Кулата. Според него ние нищо не можем да направим при евентуална нова блокада, тъй като стачниците са си проблем на гръцкото правителство.

„Гръцките блокади са пълна излагация, защо не ги правят през март или април, а когато нямат работа. Блокират ли те - ние същото трябва да направим”, категоричен бе друг чакащ навлизане за в Гърция наш водач на ТИР.

„Тяхната продукция не трябва да се допуска в България, започнат ли празниците, те блокади, ние-българите трябва цяло лято да ги блокираме”, смята Петко.

Добавени коментари

ГЕОРГИ публикува:
16 Януари 2017 | 09:13
ДАНО АМА НАДАЛИ

Добавете Вашия коментар

TOP