Българските червени чушки са полезни за мозъка и пазят кръвоносните съдове

24 Януари 2022 | 08:58
1 коментара
Любопитно
Българските червени чушки са полезни за мозъка и пазят кръвоносните съдове

Българските червени чушки са сред продуктите, които са изключително полезни за мозъка, заяви диетоложката Марина Макиша.

Тя подчерта, че микроелементите, които предпазват кръвоносните съдове, са антиоксидантите в зеленчуците и плодове, включително горските. „Включително витамини А, С и Е. Те защитават съдовата стена и предотвратяват старчески мозъчни заболявания като Алцхаймер, Паркинсон и други“, добави специалистката.

Макиша посъветва всеки ден да се яде поне половин килограм пресни зеленчуци, плодове и горски плодове всеки ден. Тя отбеляза, че освен в българските червени чушки и пипер, жизненоважният за мозъка витамин С се съдържа още в отварата от шипка, касиса и кивито. Освен това Макиша посъветва да се приема всекидневно около 30-50 грама мазна риба или добавка омега-3 добавка.

 

Преди това диетолози от САЩ назоваха прости начини за подсирване на имунната система. Те препоръчаха да се ядат повече храни, съдържащи антиоксиданти, да се спи и да се пие вода достатъчно. „Антиоксидантите помагат за подобряване на имунитета. Те се намират в цитрусови плодове, нар или сок от нар и плодове“, отбелязват експертите. /БГНЕС

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
24 Януари 2022 | 11:04
Сигурно лекуват и от ковид. Болшевишките к.урви , независимо женски, мъжки или от средн род, ги използват предимно да си ги ръгат в минджите. Между другото подсиРването на имунната система води до емоболии - това е за неграмотния списвач на пиринЦко.бг!

Добавете Вашия коментар

TOP