Българският национален отбор се връща към традиционния си екип за мача днес

25 Март 2024 | 08:24
0 коментара
Спорт
България
Българският национален отбор се връща към традиционния си екип за мача днес

Българският национален отбор по футбол ще излезе в бяло-зелени екипи в днешната креща с Азербайджан, стана ясно след техническата конференция.

"Лъвовете" се завръщат към най-традиционната си форма с бели фланелки, зелени гащета и бели чорапи. Домакините от Азербайджан са представили екип изцяло в червено.

Мачът днес, който е от 18:00 часа българско време ще се състои на Републиканския стадион "Тофика Бахрамов" и се явява своеобразен финал на турнира FIFA Series.

В първата среща в петък българите победиха Танзания с 1:0 с гол на капитана Кирил Десподов. В тази среща тимът излезе с юбилейния екип в цветове старо злато и кралско синьо, който е изработен от доставчика на спортна екипировка "Macron" в чест на 100-годишнината на българския национален отбор, който изиграва първата си официална среща през месец май 1924-а година. Въпросният екип от петък е и първият, който няма връзка с националното знаме, но не е нищо странно. Много от водещите футболни нации в света залагат на подобни ходове в маркетинга и правят различни резервни форми за игра.БТА/Атанас Василев

Добавете Вашия коментар

TOP