Българският национален отбор падна с 1:2 от Беларус

10 Юни 2017 | 12:28
0 коментара
Общество

Българският национален отбор падна с 1:2 в Борисов от Беларус и набързо заличи добрите впечатления от успеха над Холандия с 2:0. Това е трета наша загуба в квалификациите, а Беларус не бе печелил мач досега в тази група.

Мачът започна със спокойно темпо, като домакините бяха по-активният отбор в началото. Беларус се настани в половината на българите и макар да действаше малко хаотично, създаваше известно напрежение в нашите редици.

Стигна се до пряк свободен удар пред нашата врата, а ударът от много далеч на Алисейко се оказа коварен и Ники Михайлов изби не без усилия тупналата пред него топка.

Първата добра атака за нашите дойде в 20-ата минута. Делев изведе Манолев отдясно, той стреля силно, но вратарят на Беларус изби в корнер.

Малко по-късно Спас Делев отправи коварен далечен удар, вратарят Черник изби с усилие, но беше вдигнат и флаг за засада.

В 33-ата минута Чорбаджийски не бе внимателен при опеката на мощния Лаптев и го фаулира в наказателното поле – дузпа за Беларус. Точен от бялата точка бе Михаил Сиваков и домакините поведоха с 1:0.

Към края на първото полувреме Светльо Дяков получи жълт картон, а това ще му донесе наказание за мача срещу Швеция през август.

Така завърши и първото полувреме.

Започнахме по-енергично втората част. Стигнаха се до два преки свободни удара, корнер, разбъркване пред вратата на Беларус.

Лошите новини продължиха с напускането на Спас Делев. Бързакът контузи ръката си, а на неговото място влезе таранът Андрей Гълъбинов. После и Ивелин Попов бе сменен от Ивайло Чочев. Но нещата не се променяха.

Хората на Петър Хубчев натиснаха, но този натиск не бе организиран. А беларусите дебнеха на контри.

В 78-ата минута Матвейчик се изяви с много важна намеса, пресече пас към Гълъбинов, който бе пред вратата.

В 80-ата минута всичко свърши. Павел Савитски стреля елегантно и с прехвърлящ удар изпрати топката над Ники Михайлов, а от напречната греда – във вратата за 2:0.

В края Георги Костадинов върна един гол в добавеното време, но твърде късно - 2:1.

Добавете Вашия коментар

TOP