Българският боец в UFC Благой Иванов - Багата се завърна с успех в октагона

08 Май 2022 | 07:09
0 коментара
Спорт
Българският боец в UFC Благой Иванов - Багата се завърна с успех в октагона

Българският боец в UFC Благой Иванов се завърна с успех в октагона след двегодишно отсъствие. Багата записа трудна победа с единодушно съдийско решение над бразилеца Рожерио де Лима. В края на битката съдийските карти показваха предимство за българина с 87:84 (29:28, 29:28, 29:28). Мачът беше част от програмата на галавечерта UFC 274, която се проведе във Финикс (щат Аризона).

След като в предишните си битки Иванов беше порязван от реферите и записваше противоречиви поражения, този път той получи справедливи отсъждания и спечели първия от четирите мача по новия си договор с UFC. Така Багата вече е с баланс от три победи и три загуби в най-голямата организация за ММА. Преди днешния си успех Благой Иванов за последно беше излизал в октагона през май 2020 г., когато отстъпи на Аугусто Сакай.

Българинът и Рожерио де Лима проведоха истинско шоу за зрителите. Трябва да се отбележи, че при един от ритниците бразилецът улучи слабините на Иванов и се наложи лека пауза в мача. В края на срещата статистиката показваше 65:45 значими попадения в полза на Де Лима, но въпреки това съдиите отсъдиха единодушно за победа в полза на Багата.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP