Българският ансамбъл е трети след изпълнението на ленти в Казан

22 Август 2015 | 09:00
0 коментара
Спорт
Българският ансамбъл е трети след изпълнението на ленти в Казан

Ансамбълът на България източник: LAP.bg

Националният ансамбъл на България заема трето място във временното класиране след първия уред в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Казан (Русия).

Световните шампионки от Измир 2014, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изиграха отлично съчетанието си с пет ленти и получиха оценка от 17.550 точки.

Така възпитаничките на Ина Ананиева са на временната трета позиция и се класираха за финалите на този уред в неделя.

Медалистките в многобоя ще станат известни утре, когато са изпълненията на два обръча и три чифта бухалки.

Най-висока оценка на пет ленти получиха домакините от Русия - 18.300 точки, а на второ място е Израел със 17.600 точки. Беларус е на четвъртата позиция със 17.500 точки.В надпреварата участват 18 ансамбъла.

Само преди дни българските момичета взема три сребърни медала от турнира в София.

След първите два уреда в многобоя при жените Невяна Владинова дели 9-о място с американката Лаура Цзън. Българката получи оценки от 17.450 точки на обръч и 17.300 точки на топка и събра сбор от 34.750 точки. Толкова има и Цзън.
Мария Матева беше оценена с по 17.200 точки на обръч и топка и със сбор от 34.200 точки е на 11-а позиция във временното класиране.

Невяна Владинова и Мария Матева не успяха да се класират за финалите на обръч и топка.

Лидерка до момента е руската звезда Яна Кудрявцева.

Индивидуалната надпревара при жените продължава утре с изпълненията на бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя./БТА/Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP