Български винопроизводители на международно изложение „Провайн 2024 г.“ в Дюселдорф

11 Март 2024 | 08:15
0 коментара
Бизнес
България
Български винопроизводители на международно изложение  Провайн 2024 г.  в Дюселдорф

Двадесет и шест български винопроизводители представят своята продукция на най-голямото в света международно изложение „Провайн 2024 г.“ в град Дюселдорф, Германия, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Изложението се провежда в периода от 10 до 12 март. 

На него се промотират бели, червени вина и розе, между които и вина, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания. 

На световния форум присъстват началникът на политическия кабинет на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев Валя Петрова и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. По време на изложението производителите  имат възможност да проведат бизнес срещи с представители на търговци на вина.

Над 5700 изложители от 60 държави представят своята продукция. Над 50 000 професионалисти от цял свят се очаква да посетят изложението.

Български винопроизводители бяха поканени на 1 март от Търговско-промишлената палата на Прахова в Румъния да се включат в изложение за румънски вина. 

Добавете Вашия коментар

TOP