Български и румънски полицаи ще патрулират в Банско

25 Декември 2023 | 10:55
0 коментара
Общество
Благоевград
Български и румънски полицаи ще патрулират в Банско

Български и румънски полицаи ще опазват заедно обществения ред в Банско. В зимния курорт вече пристигнаха командированите от Румъния служители на реда, които ще патрулират заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон.

 

Смесените екипи ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред за времето от 21 декември 2023 г. до 26 март 2024 г., съобщиха от ОДМВР – Благоевград. Утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско, като присъствието на румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

 

„Очакваме един румънски и един гръцки полицай, които да дават дежурства на лифт станцията. Това е добра практика през годините, тъй като чуждестранните туристи имат респект, като видят техните униформени полицаи. Ако има проблем, се обръщат директно към тях”, коментира за „Струма“ кметът на община Банско Стойчо Баненски. Той добави, че все още няма голям наплив от туристи, тъй като не е паднал достатъчно сняг, но се надява ситуацията да се промени и Банско да има силен зимен сезон.

На територията на РУ – Банско, РУ – Разлог и РУ – Гоце Делчев са командировани полицейски служители от други районни управления на ОДМВР – Благоевград, както и служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, които съвместно с колегите си от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград ще осъществяват контрол на пътното движение и охраната на обществения ред и сигурността на гражданите. Засилено полицейско присъствие ще има на входно-изходните артерии, водещи от и към Разложката котловина, както и курортните селища в нея. Допълнителни сили ще има в Банско на местата с висока концентрация на хора – на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP