Български ало-измамници набират мулета за престъпната си дейност в Гърция

02 Октомври 2023 | 05:01
1 коментара
Криминално
България
Български ало-измамници набират мулета за престъпната си дейност в Гърция

Български ало-измамници набират ударно мулета за престъпната си дейност в Гърция, която все повече набира скорост, показа проверка на „Телеграф“.

Докато народът се изнася на почивка по гръцките плажове, тарикатите не губят време. И пренесоха престъпната си дейност там с всичките си атрибути. Непознаването на закона не е оневиняващо обстоятелство. И тези, които се връзват на номерата на мошениците, да си носят последствията. Те дори не са мулета, а най-обикновени катъри. 

Първосигнално

Не влагат никаква мисъл в това, което вършат. Казват им да изминат разстоянието от точка А до точка Б и те го правят. Нареждат им: „Донеси едни пари!“, носят ги. И после си харчат припечеленото с чиста съвест. Може да сме и още по-крайни. Хайде не на нас тия, че някакви глупци се ловят на въдицата на измамниците и се цанят за куриери на добра воля. Щом получават пари за това, знаят много добре, че има някаква далавера. И дори да не са наясно колко голяма е тя, не може да не им минават някакви наченки на мисъл в главата, че са съучастници в престъпни схеми. Още по-тъпото е, че ако се стигне до арести, те ще са първите. Тоест за мизерния пай, който получават от схемата, ще операт пешкира именно те. Да не кажат, че не са предупредени.

Имидж

Много или малко са 1000 евро, съизмерими със стреса, който изживяват жертвите? Спокойно ли им е на мулетата (катъри), докато си харчат припечелените с честен труд парички?

Измамниците – тук или в Гърция, разчитат на едни и същи емоции – болен роднина, сгазен човек на платното, помощ за разкриване на криминално престъпление. И обявите за набиране на куриери срещу заплащане от 1000 евро са сигурен знак, че на тях откликват хора, които са съвсем наясно, че няма да берат маслини, няма да се морят да разнасят подлогата на някоя възрастна баба или да се дупят да чистят под кревата на някой богаташ, който ще ги пошляпва свойски. Ако мулетата не знаят какво точно разнасят, каква е гаранцията, че не са им дали пакет с наркотици? Но ако, или по-точно - когато ги хванат, защото гръцките полицаи пипат по-здраво и бързо от нашите, ще разберат, че глупостта се заплаща скъпо. И ще имат много време да размишляват струвало ли си е – зад решетките. Телеграф/Кристи Петрова

Добавени коментари

Запознатия публикува:
02 Октомври 2023 | 14:03
Не всички откраднати парици са спечелени с честен труд драги ми журналисте : Д

Добавете Вашия коментар

TOP