Българската поетеса Мая Митова спечели международна награда от конкурса "Проверс Хонконг"

21 Ноември 2020 | 10:48
0 коментара
Култура

Поетесата Мая Митова е сред призьорите в международния конкурс "Проверс Хонконг".  Заедно с поети от САЩ, Нова Зеландия и Австралия българката има трето място, на второ е Карол Чапман от САЩ, на първо – австралийката Ан Кейси. Мая Митова е оценена високо за стихотворението си Нотописа от началото на светлината, преведено за конкурса на английски от студентките в Американския университет Ема Колева и Траяна Карамихалева.  Церемонията по обявяването на отличените се  състоя вчера в Хонгконг. Заради пандемията българката не успя лично да присъства на голямото събитие.

Свои стихотворения и книги за участие са изпратили поети от различни континенти. Интересен факт е, че Мая Митова е единствената наградена европейка. Творбите от конкурса ще бъдат издадени в антология през април. "Проверс Хонконг" има 12-годишна история, негови организатори са проф. Вернер Бикли и д-р Джилиан Барбара Бикли..  

Това е поредно признание за поетичния талант на Мая Митова. Носителка е на поредица престижни награди, сред които големият приз „Дора Габе“ за млади поети през 2012 г., Албатрос за поезия от международен конкурс в Черна гора – 2012 г., първа награда от международния конкурс „Мелнишки вечери на поезията“- 2015г..

Г. Лалева

Поетесата Мая Митова е сред призьорите в международния конкурс "Проверс Хонконг".

Добавете Вашия коментар

TOP