Българка в Чикаго е сред първите ваксинирани

22 Декември 2020 | 09:54
0 коментара
Общество

Българка, която от 20 години работи като семеен лекар в Чикаго, е сред първите ваксинирани. Пред Нова телевизия д-р Катя Илиева каза, че получила лек световъртеж при поставянето на ваксината. 

„От 30 години живея далеч от България. Първо бях в Канада, а сега съм в САЩ.

От 25 години съм семеен лекар. Работя в Чикаго вече две десетилетия. С много любов обслужвам българската общност“, сподели лекарката.

„В нашата болница ваксината започна да се раздава първо на работещите в Бързата помощ, на медицинските работници от интензивна грижа, а след това на лекари като мен. Всичко е много добре организирано. Разделено е на етапи. Всеки си чака поканата по електронната поща“, добави тя. 

„При ваксинацията получих сърцебиене, лек световъртеж, стягане в гърдите, но кръвното налягане, пулсът и нивото на кислорода бяха добри. Дадоха ми вода да пия. Наблюдаваха ме. Медицинска сестра се грижеше за мен. Излязох в много добро състояние“, разказва лекарката. 

От 800 ваксинирани в нашата болница трима сме били с такива странични ефекти, уточни тя. 

„През цялото лято имах пациенти българи, които боледуваха от коронавирус. Повечето от тях леко, но имаше и в тежко състояние. Късмет е, че не съм загубила пациент. Работя в болница в много развити технологии“, каза още д-р Илиева. 

Добавете Вашия коментар

TOP