Българка създаде необичайна ферма на около 3 километра от село Стара Кресна

10 Септември 2023 | 11:47
6 коментара
Общество
Благоевград
Българка създаде необичайна ферма на около 3 километра от село Стара Кресна
След 20 години в Германия да се завърнеш в родината, за да създадеш ферма за алпаки. Тази крачка в живота си прави една българка. Сред хълмовете на Пирин и на около 3 километра от село Стара Кресна. По черен път стигаме до необичайната ферма на Младенка Пенчева или както близките я наричат - Мими.Тя създава това място преди година, след като 20 години живее в най-богатата германска провинция Бавария. В Германия тя работи като масажист и терапевт.

Взима своите 7 алпаки от Германия, а преди седмица се ражда най-новото попълнение в стадото. То се казва Щастие.

"Така го кръстих. Като го видях в момента. Това ми беше първата дума, която дойде в главата ми“, каза пред bTV Младенка Пенчева.

"Много им е топло тук. Те са от Перу, където е определено студено и най-интересното е, че раждат малките само на обяд, защото на обяд слънцето грее най-силно, а те нямат тази възможност да облизват бебетата и когато грее най-силно слънцето, трябва това бебе да се изсуши“, посочи тя.

Младенка има и кокошарник. От 160 кокошките в него вече са 80.

"Имаме една лисица тук, която ни навестява и най-хубавият петел ни замина, за жалост. Животът ми беше устроен. Животът ми беше прекрасен, защото имах любовта на пациентите. Имах всичко. Определено, но това, което нямах беше здравето, което за жалост малко се наруши. 

След като изживях един голям стрес със съпруга ми. Трябваше да го обслужвам година и 8 месеца на легло. Бях на границите на нервен срив. Човек в един момент сяда и се чуди заслужава ли си всичкото това и дали може по някакъв друг начин да изживее живота си, който му остава. Наложи се миналата година да направя операция от рак. Лекарите, които я направиха ми казаха, че ми дават 50% живот. Другото е в Божиите ръце. Алпаките ми дават просто спокойствието и желанието сутрин да ставам. Аз имам прекрасни деца. Големи вече, слава Богу. Прекалено много ги обичам, за да им легна на ръцете, както се казва, защото знам колко е тежко да обичаш някой и той да се стопява пред погледа ти, колко тежко е за теб. И това е нещо, което не бих могла да причиня на децата ми“, казва Мими.

Тя иска да превърне мястото в специално не само за себе си.

"Аз съм виждала семейства. Това искам и тук да направим, които примерно си взимат децата, които са психично болни или са с някаква болест и ги завеждат във фермата и си правят един уикенд с животните. Хранят се с тях. Хранят животните. Поят ги. Галят ги“, обясни тя.

Добавени коментари

Почитател публикува:
16 Септември 2023 | 18:07
Браво за идеята и направеното! Продължавай напред! Желая успех и да развиеш всичко!
Гипса публикува:
13 Септември 2023 | 21:28
Аман,от ,,разбирачи" на травестити
Александър Ангелов публикува:
13 Септември 2023 | 08:36
Ебаси май....та. До там лия докарахме.
Пенсионер 200+50 изборни публикува:
11 Септември 2023 | 14:38
Мими, твоя лисунгер е слаба ракия. Оня другия, травестита от Банкя, е проблем - мърда с уши в зайчарника , но краде не само кокошки. Отидоха на хората и пенсиите и заплатите - всичко обръща в евраци и злато. А бе ЧЕКМЕДЖАН!
Буфинов публикува:
11 Септември 2023 | 13:28
На такива хора Господ да им помага. Госпожо едно голямо браво,успех ви желая.Само който никой не е гледал животни не може да ги разбере,а те са по умни от нас
СТОЯН публикува:
10 Септември 2023 | 18:16
БРАВО МИМИ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP