Българка от 5-звезден хотел в Гърция: Не се залъгвайте по офертите! СНИМКИ

06 Юли 2023 | 10:30
1 коментара
Общество
България
Българка от 5-звезден хотел в Гърция: Не се залъгвайте по офертите! СНИМКИ

Това, че дойде ли лятото, българите вкупом се втурват към гръцкото море, е ясно от години. Омръзнали са ни и дебатите на тема: българското или гръцкото море е по-хубаво, по-евтино, по-примамливо, по, по...  Признаваме обаче, че в повечето случаи "печели" гръцкото - показват го многобройните постове във Facebook, показващи красиви гледки на чисто море, вкусна риба на масата и щастливи БГ физиономии.

До... сега. Когато българка реши да разкаже за почивката си в 5-звезден хотел в Гърция. Предлагаме ви нейния разказ без редакторска намеса, изводите си правете сами:

Здравейте, искам да споделя безкрайно негативното си мнение за хотел Platamon Cromwell Resort намиращ се на Олимпийската ревиера, Гърция. Офертата за която платихме е ултра ол инклузив с включени нощувки, закуска, обяд и вечеря, както и междинни хранения; вносен и местен алкохол, напитки, безплатни шезлонзи, плажни кърпи, чадъри, 4 бара и басейните на територията на хотела, анимация, детски кът и тн.

Ще приложа и снимки от базата, за да добиете по- добра представа. Като за начало ще спомена, че хотела бе претъпкан със семейства с малки деца поради наличието на “Аква парк”, който съвсем случайно не функционираше поради авария. Около него има само един малък детски басейн и един за възрастни, както и бар, на който се предлагаха само кафета и сокове. На плажа бяха отделили 2 зони, от които едната бе безплатна (но претъпкана от всички почиващи, тъй като както споменах по-горе Аква парка не функционираше), а другата платена и разположена пред 4-тия бар, който също се оказа платен.

Шезлонгите от безплатната зона, както обикновено, въпреки, че преобладаващата част от гостуващите бяха сърби и румънци, бяха заети с плажни кърпи и други предмети още от вечерта. Плажа беше описан като пясъчен без камъни, което също не отговаряше на действителността, камъни си имаше и то доста, както по плажната ивица така и около 50/70 см навътре в морето. Третия бар, намиращ се до детския кът също предлагаше само кафета и сокове, и снак, което за тях всеки ден значеше един изсъхнал кекс и сендвиче, също толкова сухо с едно парче кашкавал и евтина шунка… детския кът представлява 6/7 маси с моливи и листи за рисуване, а вечер еднообразна детска дискотека в рамките на 30 Мин. С две думи анимация няма…. А деца бол.

И единствения бар, от който можеш да си вземеш бира или друг вид алкохол или коктейл бе лоби бара, в който разбира се, не можеш да влезеш по бански или мокър. Но пък за сметка на това винаги имаше голяма опашка, все пак не сме на девически събор, хората си пийваха. За пушачите обособено място /тераса/ пейка няма! Всичко (басейни, барове, детски кът) отваряше в 10 часа и затваря в 18 часа. Не им се работеше на хората и това е…

И сега искам да отделя по-голямо внимание на ресторанта, който служеше за кафене, площадка и място за хранене. Храната беше еднообразна без грам преувеличение: 2/3 вида риба (скумрия; пангасиус и това е) основно 2/3 тави с пържени картофи и 2/3 вида макарон и спагети; един вид свинско и пилешко, банички и полузамразени бутерки от Лидл… В прекрасния ресторант непрекъснато имаше и бездомни кучета, както и котки, но в хотела не позволяваха домашни любимци!

Стаята беше просторна, но водата незнайно защо от топла ставаше ледена, от хладка гореща и тн, а сешоара работеше по веднъж на ден ???? И като за финал само ще спомена, че имахме нужда от лекар, за който чакахме 2 часа да дойде от селото, което се намира на 500м. Същият ни таксува 100 евро за преглед при налична застраховка… и когато попитах зле англоговорящите рецепционистки, не трябва ли да ни осигурят лекар те отвърнаха, че нямат никакво отношение!

За често пътуващите и имащи опит с хотели в други държави и от различен ранг ще кажа, че това не е 2/3 звезди, това е 5-звезден хотел с уникално обслужване и престарели екстри… не се залъгвайте по офертите, не отговарят на реалността. За гръцкия мързел и наглост дори не ми се говори!

Добавени коментари

Обективен публикува:
07 Юли 2023 | 07:49
Абсолютната истина за пущинаците на южната съседка!!!!! Но!!! 98% от българите, избиращи я за почивка, го правят, защото посещават не 5* "хотели*, а магазини и примитивни "заведения" (не ресторанти!!!), на достъпни за широката публика цени!!! Да не забравяме и котлоните и барбекютата(до всяко легло), даващи възможност за самостоятелно приготвяне на храна! И не на последно място, друго е да се похвали Бай Ганя, че видиш ли- почивал той в Гърция!

Добавете Вашия коментар

TOP