Българите превзеха Одрин, купуват дори хляб и вода

25 Февруари 2022 | 11:13
0 коментара
Бизнес

Премахването на изискването за PCR тест, прилагано при обратните пътувания от Турция до България, се превърна в спасителен пояс за градските търговци в Одрин. 

Българските туристи, които се стичат традиционно в Одрин в петък, събота и неделя, пълнят чанти и багажници, на изключително изгодни цени. 

Турските медии с нескрита завист отразяват, че българите, които пазаруват в района, често се затруднявали да пренасят закупеното.  "Българите, които задоволяват повечето от нуждите си от Турция, от храна, дрехи, домакински стоки до почистващи препарати, сега започнаха да купуват дори хляб и вода от Одрин", отрази Анадолската агенция. Поради множеството туристи през уикенда, няма място на паркингите. Пазарите и търговските центрове са препълнени.

Юсуф Мюмин, който дойде от България да пазарува, каза: "Купихме всичко от Одрин. Купуваме всичко от храна до дрехи. Идваме всяка седмица. Дойдохме с кола, ще напълним багажника и ще се върнем обратно."

Нурдан Чатова каза: „Купихме агнешко, купихме телешко. Взехме си олиото и всичко. Често идваме. Пазаруваме и си отиваме. Взехме хляб, вода, перилни препарати и тръгваме“.

Шенол, който е търговец от Одрин, каза: „Нашият бизнес процъфтява. Откакто българите започнаха да пристигат, продажбите ни се увеличиха драстично. Обикновено предпочитат уикенда. „Тогава има твърде много туристически автобуси. Те пазаруват много. Това е нашият спасителен пояс, на фона на икономическата криза която ни сполетя в последната година“, каза той.

Добавете Вашия коментар

TOP