Българите посрещат Рождество в Гърция, а Нова година в Сърбия

17 Декември 2015 | 09:00
0 коментара
Общество
Българите посрещат Рождество в Гърция, а Нова година в Сърбия

И тази година мнозина предпочитат да посрещнат празниците извън пределите на страната. Традиционно към Солун и Атина още от средата на идната седмица ще се насочат хиляди автомобили. Още толкова ще заминат с автобуси за Гърция. Все по-често българите предпочитат да отпразнуват Коледа на юг. Хубавото време и липсата на сняг допълнително увеличава броя на желаещите да се разходят до Гърция за празниците, довериха туроператори, пише "Стандарт"За Нова година обаче хит е Сърбия. Вече от няколко години българите предпочитат да посрещнат новата година при западните съседи. Доброто обслужване, ниските цени и най-вече липсата на забрана да се пуши в закрити помещения са само част от причините сънародниците ни да предпочитат тази дестинация. Макар и неголям, но се наблюдава известен отлив за Нова година към иначе традиционни дестинации като Италия и Франция. Според туроператори, една от причините са терористичните атентати от тази есен.

Испания продължава да държи класацията сред посещаваните за Нова година от българите страна. Не са малко и онези, които ще отбележат Коледа в Австрия, предимно Виена и Залцбург. Чартърите по Коледа и Нова година са предимно за Дубай и Турция.

Най-много българи от Испания, Англия, Италия и САЩ пък ще се върнат в родината си, за да отпразнуват коледните празници със семействата си. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP