България завърши на второ място в отборното класиране по медали на европейското първенство по вдигане на тежести в София

20 Февруари 2024 | 22:36
0 коментара
Спорт
София
България завърши на второ място в отборното класиране по медали на европейското първенство по вдигане на тежести в София

Националният отбор на България завърши на второ място в класирането по медали на европейското първенство по вдигане на тежести в София.

Тимът, воден от олимпийския шампион от Барселона Иван Иванов, приключи надпреварата на Стария континент с четири титли, два сребърни медала и един бронзов. 

Това постижение бе подобрено само от отбора на Армения, който също излъчи четирима шампиони, но успя да добави още три сребърни и три бронзови медала.

Третото място в тази класация се поделя от Италия и Украйна с по две титли и два сребърни медала, а две титли взе и Румъния.

Шампиони в София имат още Турция, индивидуалните неутрални атлети, представляващи Беларус, Полша, Норвегия, Азербайджан и Великобритания. Медалисти пък излъчиха Грузия, Молдова, Албания, Франция, Израел, Германия, Финландия, Ирландия, Латвия и Испания.

В малкото класиране по медали, което включва и отличията в отделните движения, Армения отново е на първо място с 11 златни, седем сребърни и осем бронзови медала. И тук втората позиция е за България с 11 златни, четири сребърни и четири бронзови медала. На трета позиция е Италия с шест златни, пет сребърни и два бронзови медала.

Само в класирането по точки България е на първо място при мъжете с 696 точки, следвана от Армения с 669 и Турция с 628. При жените първенец по точки е Украйна с 654 точки, пред Турция с 535 и Румъния с 485. България е на шесто място с 344 точки.БТА/Георги Крумов

Добавете Вашия коментар

TOP