България замръзна. Има ли опасност от война у нас? Говори премиерът

24 Февруари 2022 | 13:46
0 коментара
Общество

Агресията е непровокирана от украинска страна и това, че го правят в такъв сериозен мащаб, за нас е недопустимо на територията на Европа. В 20,00 часа ЕС се събира, за да реши ответните реакции срещу Русия. Единството ни дава силата.

Това, което ще направим днес, е да сме сигурни, че всички европейски страни имат обща политика, заяви премиерът Кирил Петков по време на заседанието на Министерския съвет.

Вече са задействани оперативни групи за оценка на рисковете пред България. „Не бива да се предизвиква никаква паника. Няма директен риск по никакъв начин от военни действия срещу страната. Нека да сме спокойни“, призова той. 

И обеща обществеността да бъде информирана за всяко действие. „Изработваме финален план за всички действия по отношение на сигурността, включително и за военновременните запаси“, каза той. 

Отварят се три пункта за евакуирани нашенци от Украйна.

Главен координатор е транспортният министър Николай Събев. Обсъжда се вариант да се евакуират с автобуси от Украйна и полети от Полша. Страната има готовност и да посрещне наплив на украински граждани, като за целта е сформирана работна група. 

„Вместо да дават смут и да плашат с рискове за България… Правителството е в контрол… Единственото, което може да направи опозицията, е да бъде конструктивна и да приеме бюджета. Вместо излишен пиар, да си седнат всички в парламента и да приемат бюджета, отговори Петков на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Добавете Вашия коментар

TOP